Bra att veta

Hitta i området


Använd vår interaktiva karta för att hitta var du tvättar, källsorterar, var gymmet ligger m.m. Du kan klicka på symbolerna för mer info.

Var hittar jag tvättstugan som hör till min lägenhet?

Gå in på länken nedan så ser du vilken tvättstuga Du/Ni skall använda beroende på vilken adress Ni bor på.

Vart ligger min tvättstuga?➔

TV och Bredband

Bredbandsavgiften ingår i månadsavgiften. Vi har även avtal med Telenor när det gäller TV. Avgiften för detta ingår också i månadsavgiften. TV-paketet som ingår kallas för TV-Flex, vilket innebär att man har ett basutbud på dem mest vanliga kanalerna. Flex innebär att man utöver basutbudet har 8 st kanaler att lägga till utbudet. Dessa kan man själv ändra och byta månadsvis beroende på vad man är sugen att titta på. Vill man ha ytterligare kanaler såsom sport eller filmpaket bekostar man detta själv. Alla bostadsrättsinnehavare är själva skyldiga att kontakta Telenor för att starta/avsluta Bredband och TV-tjänsten. Vid fler frågor kring detta kontakta Telenor på tel: 020-222 222.

Var ska man källsortera?

Källsortering sker i huvudsak vid containern och det lilla huset mellan Åbylundsgatan 35 och 37 (se kartan). I containern kan man kasta plast, metall, brännbart mm. Denna container hämtas och soporna sorteras sedan på Tekniska Verken. Undvik dock att kasta stora möbler, glas, vitvaror eller elavfall i denna. Containern är låst med ett hänglås som går att öppna med din lägenhetsnyckel. Glas slängs i dem 2 behållarna och tidningar i luckan till det lilla huset. Batterier och glödlampor återvinns i soprummet på baksidan av Åbylundsgatan 52. Där finns även dem gröna påsarna för matavfall.

Det finns även en stor blå container vid Åbylundsgatan 76 där man kan slänga tidningar.

För elavfall, vitvaror och andra skrymmande sopor hänvisas Ni till återvinningscentralen i Jägarvallen belägen straxt utanför Åbylund mot samhället Ryd. För att se exakt var dessa platser ligger, vänligen titta i den interaktiva kartan överst på denna sida. Platser för källsortering är utmärka med denna symbol

Var vänder man sig om man ska byta namn på dörren/postlådan?

Kontakta Riksbyggen Felanmälan på Tel: 0771-860860

Hur gör jag om jag vill göra en större renovering i lägenheten??

Här hittar du Information om renovering hemma➔. Här är blankett för ansökan om renovering (PDF)➔.

Hur får man inloggning och lösenord så att man kan boka tvättstuga och gym?

Kontakta Certego➔ så får du inloggningsnamn och lösenord. De har även hand om nycklar, taggar och porttelefon.

Nycklar & Taggar

Varje bostadsrättsinnehavare ska vid ev försäljning av bostaden lämna ifrån sig minst 3 st lägenhetsnycklar och 3 st taggar. Om man av någon anledning slarvar bort något av detta eller känner att man behöver en extra nyckel/tag så tar man kontakt med Certego som ansvarar för detta. Dem ser där hur många nycklar som är uttagna för varje bostad. Logga in på “Mitt Riksbyggen” och leta upp något som heter “Lägenhetsutdrag”. Detta utdrag måste medtagas till Certego vid utplockning av nyckar. Betalning sker på plats.

Hur kan jag hyra en parkerings- eller garageplats?

Föreningen erhåller parkeringsplatser till sina medlemmar mot avgift. Dessa följer inte lägenheterna utan hyrs ut separat via kösystem. Kösystemet håller Riksbyggen i digitalt. Man skaffar själv ett inlogg på Riksbyggens hemsida. Läs mer om hur du gör i faktabladet Digitala Köer (PDF)➔

För att se var en specifik parkeringsplats ligger klicka på i kartan och kryssa för Parkeringsplatser.

Försäkring

Föreningen har bostadsrättstillägg i sin försäkring, vilket betyder att du som boende inte behöver lägga till detta till din hemförsäkring.